Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2010

2010.07.26

 Lucas új Star Wars-trilógiát tervez?
Index
2010. október 25., hétfő 15:51
Egyre több helyen olvasható az a pletyka, miszerint a jelenlegi hat epizód 3D-re konvertálása után, tehát úgy 2016 környékén Lucas egy újabb trilógiát szabadítana rá a gyanútlan sci-fi-rajongókra. A Lucasfilm természetesen tagad.

Elsőként az iesb.com szellőztette meg [1], hogy Lucas az eredeti- és az előzmény-trilógia 3D-re konvertálása után el szeretné készíteni a történetet lezáró három részt. Információik szerint immáron valódi folytatásról lenne szó, azaz a várva várt 7.-8.-9., esetleg egy nagyot ugorva, a 10.-11.-12. részekről, melyek akár száz vagy ezer évvel a Jedi visszatér után játszódnának, és semmi közük nem lenne a Skywalker-klánhoz.

Az ugrást az indokolná, hogy a régóta tervezett, élőszereplős tévésorozatból már 50 forgatókönyv készen van, és Lucas szeretné, ha 100 epizód elkészülne belőle (ez hagyományos, 22-24 részes évadokat tekintve minimum négy, de inkább öt televíziós évadot jelentene) - ez a sorozat pedig vagy a Jedi visszatér után, vagy a Csillagok háborújaként ismert, Új remény alcímű rész eseményei előtt játszódnának. Lucas állítólag régóta szeretne már Luke Skywalker és Han Solo árnyékából kibújva forgatni, a Klónok háborúja című, jelenleg is látható animációs sorozat, a tévésorozat és az új trilógia terve is erre utal.

A finanszírozással nem lesz gond, hiszen a jelenlegi hat epizód 2012-2016 között piacra kerülő 3D-s verziói a mozikban, aztán majd szépen a BluRay-piacon is szépen fognak termelni, nem is beszélve a franchise évente növekedő bevételeiről és a szintén 2012-re tervezett tévésorozat forgalmazása után befolyó összegekről.

A Lucasfilm a wired.com-on tagadta [2], hogy ilyen tervek bármilyen formában is léteznének, de az iesb.com információit érdemes komolyan venni, hiszen ők jelentették elsőként, hogy a Sith-ek bosszúja PG-13-as, azaz gyerekfilm besorolást kap majd a mozikban (bejött), náluk lehetett olvasni elsőként az élőszereplős tévésorozat terveiről (igazuk lett), és ők szereztek tudomást mindenkit megelőzve a Klónok háborúja című animációs sorozatról is (már a harmadik évad fut a tévében).

 

 

 

George Lucas úgy gondolja, hogy még bőven van mozis kereslet a Star Wars-sorozat filmjeire, így 2012-ben bemutatásra kerülhet a 3D-sre konvertált Baljós árnyak, hogy azt a sorozat többi tagja is kövesse. Most már szinte biztosra vehető, hogy a Lucasfilm a filmélmény egy újabb dimenziójával fogja megajándékozni a legfanatikusabb Csillagok háborúja-rajongókat, hiszen 2012-ben moziba kerülhet az 3D-s Star Wars-sorozat első fejezete. A majd egy évig tartó 3D-s kovertálási folyamatot az Industrial Light & Magic fogja felügyelni John Knoll vezetésével, George Lucas ezzel a lépéssel is azt akarja elkerülni, hogy ne egy tucat konverziót kapjon a közönség. Knoll elmondta, hogy a jó konverzió titka a rá fordított idő, valamint az alapos, jó szemet igénylő munka. Azt, hogy a sorozat további öt filmje mikor kerül a mozikba 3D-ben, még nem lehet tudni.

A Star Wars-sorozat egyébként mindig is híres volt időtállóságáról, hiszen az eredeti film már két újrakiadást ért meg és a rajongótábornak köszönhetően ezek nem voltak sikertelenek anyagilag sem. Míg az eredeti, 1977-es 307 millió dollár bevételt hozott, 1982-ben újra bemutatták a filmet, melyre újabb 15 millió dollárt áldoztak a mozizók. Az 1997-es, digitálisan felújított változat pedig nem kevesebb, mint 138 millió dollárral gyarapította a film amerikai bevételét. Akkor, 13 éve ez a kiadás az év nyolcadik legsikeresebb filmje lett Amerikában, megelőzve az új Batman- és az új James Bond-filmet is.
2010. október 1 sg.hu

 

 

 

 Bár új filmek nem várhatóak, és sajnos élőszereplős tévésorozatban sem reménykedhetnek a rajongók, azért George Lucas még így is képes minden bőrt lehúzni a világ leghíresebb sci-fi legendájáról. Jövőre ugyanis érkezik a Star Wars Blu-ray lemezen, HD képminőséggel, számtalan extra tartalommal és pár soha nem látott jelenettel. Egyet be is mutattak ezek közül, bár Mark Hamill egy éve azt állította, hogy nem is ő szerepel benne.A floridai Orlandóban gyűltek össze a hétvégén immár ötödik alkalommal a Star Wars rajongók, természetesen csak a legszerencsésebbek és a leggazdagabbak. A Star Wars Celebration ugyanis az elit gyűjtőhelye, itt lehet találkozni a régi és az új trilógia készítőivel, szereplőkkel, a Lucas vállalati csoport összes nagy nevével és természetesen a játékipar képviselői is igyekeznek kényeztetni a rajongókat. Mindezek fényében egyáltalán nem meglepő, hogy George Lucas éppen ezen a rendezvényen jelentette be, várhatóan 2011-ben jelenik majd meg újra - remélhetőleg egy díszdobozban - a hatrészes Star Wars filmsorozat Blu-ray lemezen, HD minőségben, amire régóta várnak a rajongók világszerte. Lucas bejelentése szerint a lemezre az eredeti trilógia az 1997-es "special edition"-változatban kerül majd fel, mivel a régi változatot (amelyet egyébként azóta is sokan keresnek, mert elhibázott lépésnek tartják a digitálisan újragondolt helyszíneket, lényeket, valamint a kissé nevetségesre sikerült Jabba és Han Solo jelenetet az Episode IV-ben) nem lehet HD minőségre feljavítani.A New York Times magazinnak nyilatkozva Lucas azt is igyekezett elmagyarázni, miért kellett ennyit várnia a rajongóknak a kultikus sci-fi Blu-ray lemezen való kiadására. Állítása szerint nem akarták elkapkodni a megjelenést, mivel sokáig nem lehetett tudni, milyen újgenerációs formátum marad fent a piacon, és vajon a DVD mellett valóban életképes marad-e a kéklézeres technológia. "Annak idején a Star Wars VHS kiadványából összesen 300 ezer darab fogyott csak, mivel a videó korszak elején jártunk egy korai kiadvánnyal. Néhány évvel később már 1 millió, majd 2, végül 10 millió is elfogyott belőle. Ekkor tanultuk meg, hogy időt kell adni minden formátumnak, hogy valóban sikeres lehessen egy film megjelenése. Ráadásul a HD-minőség elérése rendkívül drága folyamat" - magyarázta bizonyítványát Lucas.A nagy ünneplés közepette a Star Wars guru azért igyekezett leszögezni, hogy legjobb esetben is csak 2011 őszén jelenhet meg a Blu-ray kiadvány, de ez még sok mindentől függ, és az értékesítés világszerte csúszhat.
http://hvg.hu/kultura/20100819_star_wars_lucas_blue_ray

 

 

 

 

 

Lucas kétli, hogy lesz Star Wars tévésorozat. Túl drága
George Lucas szerint kérdéses, hogy a nemsokára a harmadik szezonjába lépő Star Wars: A klónok háborúja mellé elkészül-e az élőszereplős sorozat, ugyanis az sokkal nagyobb költségvetést kívánna meg a tervezettnél.
Úgy tűnik, hogy mégsem az lesz a legérdekesebb kérdés az előkészületben lévő Csillagok háborúja tévésorozattal kapcsolatban, hogy Magyarországon vagy Csehországban fogják-e forgatni, hanem az, hogy lesz-e egyáltalán forgatás. George Lucas ugyanis egy chicagói, exkluzív, a premier 30. évfordulója alkalmából tartott Birodalom visszavág vetítésen, a 200 dolláros jegyárat kifizető 102 fanatikussal csevegve elmondta, hogy egyrészt nem lesz heteik Star Wars film, másrészt pedig lehet, hogy tévésorozat sem.
A rajongók meghökkenését követően kifejtette, hogy hiába vannak meg a tervezett élőszereplős sorozat forgatókönyvei, egyelőre parkolópályára került a projekt, mivel nem tudják, hogy kerüljön sor a kivitelezésükre. Az SW univerzum kitalálója szerint ugyanis mindegyik epizód olyan, mint egy apró Star Wars mozifilm, azonban csak a mozisfilmes büdzsé egytizede áll rendelkezésükre. A rendező/producer bevallotta, hogy maga sem hitte volna, hogy ilyen nagyszabásúvá válik a pár éve fogant elképzelés.

sg.hu, 2010. augusztus 8

 

 

 

 

A New York közelében lévő Setauket egyik bankfiókjába belépő férfit a helyiségben lévő kamera is rögzítette: a Csillagok háborúja gonoszának(Darth Vader) jelmezébe öltözve előkapta fegyverét, és pénzt követelt az egyik alkalmazottól.
Azt egyelőre nem tudni mennyit zsákmányolt, de sikerült elmenekülnie a helyszínről - közölte a helyi rendőrség.
New York körzetében az elmúlt napokban több szokatlan bankrablást is elkövettek, ahogy ez az eset is bizonyítja. A hét elején a New York-i rendőrség letartóztatott például egy férfit, aki úgy rabolt ki két bankot, hogy virágcsokorral illetve cserepes virággal a kezében álcázta magát.


2010. július 24.
fn.huAz egyik New York-i metróvonal utasai kissé meglepődtek, amikor az egyik megállónál a Star Wars filmekből ismert rohamosztagosok csatlakoztak hozzájuk, akik odamentek egy Leia hercegnőnek öltözött utastársukhoz, és letartóztatták a galaktikus lázadásról szóló oktatókönyvet olvasó nőt. Mint kiderült, az Improv Everywhere társulat újabb performanszáról volt szó, és a legtöbben természetesen nagyon jól szórakoztak a bizarr jeleneten, aki tudta, mobiltelefonjával rögzítette is az eseményeket. Az ihletet állítólag a fehér falak és az ajtók adták, amikről a Star Wars ugrott be nekik - írja a Metro. „Kíváncsiak voltunk arra, hogy az emberek vajon hogyan reagálnak, ha ezek az ismert karakterek egyszer csak megjelennek köztük” – olvasható a társulat honlapján. Az Improv Everywhere tagjai már 2001 óta szórakoztatják meglepetésszerű akcióikkal New York lakosait.


2010.07.16.
velvet.hu


Legyőzte az idő minden idők egyik legjobb operatőrét, akinek neve mellett szinte csak filmtörténeti klasszikusok sorakoznak. Ismét szegényebb lett a világ egy igazi legendával, aki munkássága során több száz millió embert örvendeztetett meg filmjeivel. Alan Hume-t nyolcvanöt esztendős korában érte a halál otthonában. A kiváló operatőrnek semmilyen különösebb betegsége se volt, a családja szerint az öregség végzett vele. Hume a negyvenes évek végén kezdte karrierjét, mint a csapót kezelő asszisztens, többek közt olyan filmekben, mint a Szép remények, vagy a Szakítás. Aztán hirtelen a sors az ölébe pottyantotta a nagy lehetőséget, és A pénteki barátnő felvételén már ő állt a kamera mögött. Ez pedig mindenidők egyik legnagyszerűbb operatőrének a megszületéséhez vezetett. Később olyan remekműveket vett szalagra, mint a Folytassa széria, a Star Wars VI: A Jedi visszatér, a Shirley Valentine. Valamint három James Bond mozi, a Polipka, a Kém, aki szeretett engem, és a Szigorúan bizalmas is az ő nevéhez fűződik. De több tévésként szintén kipróbálta magát az Acapulco akciócsoport, illetve a Bosszúállók forgatásán.

storyonline.hu

2010. július 15

Nem csak a Family Guy folytatja Star Wars paródiának sorát, hanem szerencsére a Robot Chicken is. A legújabb Csillagok háborúja-átirat jelen állás szerint december 12-én érkezhet meg az Adult Swim csatornára. jelen egyik legjobb animációs sorozata, a Robot Chicken októberben fog visszatérni a tévéképernyőkre az 5. szezonjával, s az Adult Swim csatorna ezen hírrel együtt azt is bejelentette, hogy december 12-én, 23.30-tól bemutatásra kerül a Robot Chicken: Star Wars trilógia harmadik része is. A számtalan díjat és elismerést besöprő első két részt követő folytatásban Zac Afron lesz Anakin hangja, de először fog szinkronizálni Anthony Daniels, C3PO eredeti hangja. Természetesen visszatér Billy Dee Williams (Lando) és Ahmed Best (Jar Jar) is. A készítő, Seth Green elmondta, hogy ezúttal lineáris történetet terveztek, mely elejétől a végéig lefedi a sorozatot. Természetesen a történet jó részét a rosszfiúk szemszögéből láthatjuk majd.

sg.hu

2010. július 14


Lucasfilm perel, mert a világ legerősebb lézerével működő kütyüt az engedélye nélkül gyártják, és úgy néz ki, mint a Star Wars filmek fénykardjainak markolata. A gyártó szerint nem úgy néz ki.

Egy hónapja került kereskedelmi forgalomba a hongkongi Wicked Lasers [1] cég S3 Spyder Arctic nevű lézermutatója, amit úgy reklámoztak, mint a világ legerősebb lézere, ami elfér a zsebben. Ebben valószínűleg igazuk is volt a marketingeseknek, hiszen az 1 wattos lézersugár nagyságrendekkel erősebb, mint a piacon levő hasonló kütyüké
Lett is óriási botrány a készülék körül (ami valószínűleg jobbat tett az eladásoknak, mint bármilyen reklámkampány): szakértők elmondták, hogy be kellene tiltani, borzasztó veszélyes, szemre irányítva megvakíthat, a bőrön égési sérüléseket okozhat, növeli a rák kialakulásának kockázatát, és megzavarhat érzékeny műszereket, például egy repülőgép pilótafülkéjében. Egyszóval akár halálos veszélyt is jelenthet a meggondolatlan használata.

Az S3 Spyder egyébként 200 dollárba kerül, ami 10-20-szor annyi, mint a hasonló lézermutatók ára, viszont ugyanazt tudja, mint a konkurensek: egy pici piros lézerpöttyöt jelenít meg, ami remekül alkalmazható például prezentációknál a projektor képén, vagy előadásokon a táblán mutogatni vele. Vagy éppen megtréfálni vele ismeretleneket, mivel piros pötty teljesen ugyanúgy néz ki, mint a filmekben a mesterlövészpuskák célzófénye (a valóságban inkább az infravörös, láthatatlan célzófényt alkalmazzák).

A céget most George Lucas perelte be, mert a kütyü meglehetősen hasonlít a Star Wars filmek fénykardjainak markolatára. A Lucasfilm egyrészt azért perel, mert a Wicked Lasersnek nincs engedélye ilyesmire (egyébként léteznek [3] kisebb teljesítményű, hivatalos licenc alapján gyártott fénykard-lézermutatók), másrészt éppen azért, mert veszélyes a használata, így minden baleset, amit a kütyü okoz, közvetve a Lucasfilm hírnevét is rontja. A hongkongi cég vezetője azzal védekezik, hogy már maga a feltételezés is nevetséges, hogy a lézermutató kialakításának bármi köze lenne a filmekben látott fénykardok kinézetéhez.

A botrányok első hullámának hatására egyébként a cég átalakította [4] kicsit a nem-is-fénykard fénykardot: két intenzitási fokozatot tett a lézerre (az alapbeállítás az alacsonyabb), plusz biztonsági zárat, és egy gyakorló lencsét, ami 80 százalékkal csökkenti a lézer erejét (ezzel lehet az új vásárlóknak veszélytelenül megtanulni a kütyü használatát).

index.hu

2010. július 8.,